Kilometrajul camioanelor cu cel puțin patru axe pe autostrăzile federale cu taxe a crescut în iunie 2021, fiind ajustat cu 0,7% comparativ cu mai 2021, potrivit Oficiului Federal pentru Transportul Mărfurilor (BAG) și Oficiului Federal de Statistică (Destatis). Comparativ cu iunie 2020, indicele a fost cu 7,7% mai mare, dar acesta a depăşit şi cifrele de dinaintea crizei, cu 3,8%, folosindu-se aici media anuală înainte de criză (martie 2019 – februarie 2020) ca punct de referință.

Kilometrajul camioanelor pe autostrăzi este strâns legat de producția industrială din Germania și oferă informații timpurii despre evoluția economică actuală. Pe parcursul colectării taxelor pentru camioane, se generează, printre altele, date despre procesele digitale privind kilometrajul camioanelor cu taxă din Germania. Din aceasta, BAG a dezvoltat indicele kilometrajului de taxare pentru camion, care urmărește cursul kilometrajului şi care acum arată semne timpurii de revenire a pieţei.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare