În 2021, producătorul german de stivuitoare Kion a înregistrat un număr record de comenzi. Mai mult, acesta se bucură în continuare de o cerere mare de echipamente de logistică și așteaptă cu încredere anul 2022.

Deşi comenzile au înregistrat o valoare record, rezultatul operațional ajustat în 2021 a crescut disproporționat, ca urmare a costurilor mai mari cu materialele și logistica.

În ultimul an, comenzile primite au atins un maxim de 32%, până la 12,5 miliarde de euro. Din vânzările care au depășit pentru prima dată pragul de 10 miliarde de euro, câştigurile ajustate înainte de dobânzi și impozite – EBIT – au rămas la 842 milioane de euro. Ca urmare, profitul a fost de 568 de milioane de euro, de peste două ori mai mult decât în 2020.

Anul acesta, ținta de vânzări este de 11-12 miliarde de euro, iar rezultatul operațional este de așteptat să depășească un miliard de euro – din nou peste nivelul din 2019, înainte de izbucnirea pandemiei.

Kion are aproximativ 40.000 de angajați în întreaga lume. Soluțiile companiei din Frankfurt sunt folosite în fabrici, centre de distribuție și depozite pentru a optimiza fluxul de mărfuri.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut