Knorr-Bremse, lider mondial pe piața sistemelor de frânare și furnizor principal de sisteme pentru vehicule feroviare și comerciale, a soluționat o dispută juridică cu Robert Bosch GmbH cu privire la prețul de vânzare al acțiunilor reprezentând un pachet de 20% din Knorr-Bremse Systeme für Nutzfahrzeuge GmbH și Knorr-Bremse Commercial Vehicle Systems Japan Ltd.

Producătorul de frâne de camioane și trenuri Knorr-Bremse cumpără de la Bosch pachetul de acțiuni de 20% din afacerea Knorr-Bremse cu vehicule comerciale din Europa și din Japonia, pentru 360 de milioane de euro.

Cele două companii au soluționat astfel o dispută juridică ce s-a întins pe un an, cu privire la prețul de cumpărare al acțiunilor, așa cum a anunțat Knorr-Bremse la München. După aprobarea de către autoritățile antitrust, Knorr-Bremse va deveni acționar unic al Knorr-Bremse Systems for Commercial Vehicles GmbH și Knorr-Bremse Commercial Vehicle Systems Japan Ltd.

Robert Bosch GmbH dorea să-și vândă acțiunile încă din 2018 și a avut dreptul de a face acest lucru confirmat de un tribunal de arbitraj în 2020.

Knorr-Bremse a fost responsabilă de managementul operațional al activităților comerciale ale societății mixte de când a fost lansată pentru prima dată în 1999.

După achiziționarea acțiunilor rămase, toate drepturile de proprietate intelectuală, angajații și know-how-ul privind sistemele vor rămâne la Knorr-Bremse.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare