Operatorul german de terminale, Kombiverkehr, a anunțat achiziția de la Sogemar (Grupul Contship Italia) a 10% din compania intermodală Rail Hub Milano, care administrează terminalul Melzo. Potrivit Kombiverkehr, această achiziție „extinde și mai mult rețeaua feroviară din Europa și își consolidează poziția de jucător major în regiune”. Sogemar deţine 90% din acţiunile operatorului de terminale.

Această achiziție marchează începutul unei colaborări între Kombiverkehr și Sogemar pentru a crea „o bază solidă pentru creșterea viitoare și succesul Rail Hub Milano”. Matthieu Gasselin, CEO al Sogemar, adaugă că îşi „urmează strategia de a construi alianțe cu parteneri care împărtășesc aceleași interese și aceeași abordare comercială”.

Aceasta este cea de-a doua operațiune majoră a Kombiverkehr în Italia, după înființarea companiei Kombi Terminal Italia, anunțată pe 20 decembrie 2022, pentru a gestiona terminalul intermodal Mortara de la 1 ianuarie 2023. De aici, compania germană vrea să consolideze legăturile cu Benelux, Germania și Scandinavia. Pe lângă gestionarea terminalului, Kombiverkehr a semnat un contract de închiriere pe termen lung pentru instalație.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare