Kombiverkehr KG își extinde din nou gama de servicii prin intermediul instalației de transbordare de mare viteză MegaHub Hannover-Lehrte. După deschiderea traficului în aprilie 2021 și prima etapă de extindere la începutul lui septembrie 2021, terminalele Rotterdam Europoort și Lovosice vor fi acum conectate la terminalul hub inovator de la est de Hanovra. 

„Prin integrarea liniei de tren de astăzi între terminalul Rotterdam Europoort și Lovosice din Republica Cehă în conceptul de transport MegaHub, oferim un trafic important în rețeaua noastră internațională pentru ambele locații de afaceri prin Hanovra”, explică Alexander Ochs, director general al Kombiverkehr. Odată cu modificarea orarului din weekendul trecut, Rotterdam și Lovosice au fost conectate cu Europa de Nord și statele baltice prin porturile Kiel și Lübeck. Traficul spre sud de la Rotterdam și Lovosice către nordul Italiei, cu o conexiune la terminalul Verona Interterminal, este posibil într-un timp de tranzit A/C. „De la Europoort, există servicii de feribot extrem de importante către Marea Britanie pentru companiile de logistică, împreună cu serviciile noastre feroviare. Începând cu Brexit-ul, traficul multimodal pe coridorul est-vest a câștigat din nou importanță. Cu noi rute internaționale prin Hanovra-Lehrte, sprijinim expeditorii din Marea Britanie în realizarea lanțurilor lor de transport”, adaugă Peter Dannewitz, șeful de vânzări. Noile legături de la Rotterdam Europoort și Lovosice la Hanovra-Lehrte sunt oferite de patru ori pe săptămână în ambele sensuri.

De la jumătatea lui noiembrie, au existat conexiuni suplimentare către și dinspre Suedia, Norvegia, Finlanda și Țările Baltice prin terminalul Baltic Rail Gate din Skandinavienkai, care de atunci a fost conectat la instalația de transbordare rapidă din Hanovra de trei ori pe săptămână în fiecare direcție. Transferurile de remorci, containere cisterne și cutii mobile pe trenurile directe către Stockholm și Hallsberg pot fi încă rezervate în rețeaua nord-europeană Kombiverkehr prin terminalul Lübeck Dänischburg CTL. De asemenea, servicii de feribot către și dinspre Sankt Petersburg și Finlanda există de pe acest chei. Clienții expeditori ai Kombiverkehr își rezervă transporturile fie în mod continuu, utilizând procedura de ghișeu unic, fie pe ruta de expediere de la Dänischburg la compania de transport respectivă.

De asemenea, odată cu modificarea orarului 2021/2022, operatorul a mărit frecvența traficului pe legătura existentă între Hanovra-Lehrte și Duisburg-Ruhrort Hafen DUSS. Ambele direcţii au fost oferite de cinci ori pe săptămână, de luni până vineri, din 13 decembrie. Acest lucru scurtează timpii de tranziție în traficul de tranzit prin Duisburg și Hanovra.

Toate terminalele pot fi conectate între ele prin MegaHub Hannover-Lehrte. Legăturile sunt proiectate astfel încât trenurile să ajungă între orele 20:00 și 6:00 și să aibă doar timpi scurţi de nefuncționare, iar unitățile de încărcare să poată fi reîncărcate rapid.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut