Kombiverkehr a încheiat exercițiul financiar 2022 cu un total de 969.442 de transporturi de camioane sau 1,94 milioane de TEU, care au fost transferate de la drum la calea ferată (+3,4%). Vânzările companiei s-au ridicat la 462,7 milioane EUR (+9,7%). După deducerea impozitelor, în anul financiar 2022, profitul net a fost de 368.000 EUR. Operatorul continuă să militeze intens pentru un bonus climatic pentru expeditorii de marfă și companiile de transport care utilizează calea ferată pentru operațiunile lor.

Un total de 207.921 de camioane (+9,1%) în traficul național și 761.521 de camioane (+1,9%) în trafic internațional, au fost expediate pe cele 622 de trenuri Kombiverkehr care circulă săptămânal.

Compania a realizat creșterile de volum în mare parte în primul trimestru. Pe măsură ce anul a progresat, inflația din Europa, costurile ridicate ale energiei și efectele secundare ale lucrărilor de infrastructură au avut un impact negativ asupra volumelor de producție, a spus Kombiverkehr.

Privite pe ansamblu, toate zonele de trafic și-au crescut volumul: trafic național (+9,1%), Benelux (+25,4%), porturile din Europa de Nord și Marea Baltică germană (+1,4%), Europa de Est și de Sud-Est (+5,2%) și Europa de Vest (+6,4%). Doar în traficul din sudul Europei, cea mai aglomerată axă a Kombiverkehr, s-a înregistrat o scădere de 2,3%. Creștere disproporționată a fost realizată în traficul internațional cu Olanda (+20%), Belgia (+20,3%), Turcia (+72,7%), Grecia (+35,4%) și pe ruta către Italia – Scandinavia via Austria (+14,5%). S-au înregistrat scăderi de volum pe rutele dintre Germania și Italia (-2,2%) și dintre Germania și Spania/Franța (-6,6%). „După un prim trimestru foarte puternic, am fost încă mult peste așteptări în ceea ce privește volumul la sfârșitul primului semestru al anului. În funcție de cererea mare, ar fi putut fi și mai mult, dar și furnizorii noștri de servicii de tracțiune au atins limitele a ceea ce a fost posibil cu capacitățile lor”, a declarat directorul general Armin Riedl.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut