În 2021, terminalul de containere din portul Koper a manipulat 996.000 TEU, cea mai mare valoare înregistrată în istoria sa. Această creștere derivă și din extinderea Pier I care a avut loc în cursul anului, odată cu prelungirea cheiului cu aproape 100 m. Au început și lucrările la o nouă zonă de depozitare în hinterland care va ocupa aproape 25.000 m2, care va fi gata până la jumătatea lui 2022.

Autoritatea portuară pregătește și documentația de proiect pentru începerea construcției părții de nord a Pier 1, dedicată tot containerelor. Investiția totală se ridică la 45,6 milioane de euro, din care o parte a fost obținută și prin proiectul european NAPA4CORE. Pe uscat, Autoritatea Portuară se așteaptă ca a doua cale să fie gata până în 2026.

„Acesta este o piatră de hotar importantă, mai ales în lumina consecințelor pandemiei de coronavirus asupra fluxurilor logistice globale”, a declarat Boštjan Napast, președintele consiliului de administrație al portului. „Cu acest sprijin și investiții în extinderea capacității, vom continua să ne menținem statutul de cel mai mare terminal de containere de pe Marea Adriatică”. Scopul extinderii este de a atinge capacitatea de un milion și jumătate TEU pe an.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut