Kuehne + Nagel (KN) a fost de acord să vândă o participație de 24,9% din capitalul social al Apex International Corporation – cea mai mare achiziție de până acum – către firma de investiții Partners Group.

Gigantul european de expediție și logistică a finalizat achiziția Apex de 1,1 miliarde de franci (1,2 miliarde de dolari SUA) luna trecută, subliniind că acordul a marcat „îndeplinirea semnificativă“ a ambițiilor sale strategice din Asia și a creat o „propunere valorică îndeajuns de convingătoare pentru clienții asiatici, în special în realizarea comerțului electronic, hi-tech și e-mobilitate“, transformând KN într-un „lider de piață în domeniul transpacificului“.

Partners Group va lucra alături de Kuehne + Nagel „pentru a implementa un plan transformator de creare a valorii pentru Apex, împreună cu echipa de management a companiei. Inițiativele cheie includ stabilirea de noi rute de expediere, identificarea noilor verticale de creștere, precum asistența medicală și M&A“, a declarat KN într-un comunicat.

Înființată în 2001 cu sediul în Shanghai, Apex este unul dintre cei mai importanți expeditori de mărfuri din Asia, în special pe rutele comerciale transpacifice și intra-asiatice. Compania are circa 1.600 de angajați în 41 de locații la nivel global. În 2020, Apex a generat cifră de afaceri de 2,2 miliarde CHF, profit brut de 296 milioane CHF și s-a clasat pe locul al șaptelea în ceea ce privește volumul de expediere aeriană globală.

Apex va continua să funcționeze separat în cadrul grupului Kuehne + Nagel.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut