Kuehne + Nagel vrea să-și închidă filiala din Nivelles, în regiunea valonă, din toamna anului 2022, după cum relatează în unanimitate mai multe surse mass-media, citate de verkehrsrundschau.de. Ca urmare, grupul nu exclude o concediere în masă a tuturor angajaților. Acest lucru ar însemna că 549 de persoane și-ar putea pierde locul de muncă.

Situația filialei din Nivelles a fost „deosebit de îngrijorătoare“ încă de când a fost preluată în 2005. „După mai multe restructurări, filiala continuă să provoace pierderi semnificative. Fără nicio perspectivă de profitabilitate, filiala nu mai poate servi singurul său client activ în distribuție“, se spune că a justificat K+N decizia. Potrivit presei belgiene, compania lucrează la Nivelles pentru retailerul francez Carrefour.

Pentru a-şi continua distribuţia pentru acest client, managementul intenționează să mute activitatea în două locații din Flandra: Kontich (Anvers) pentru produse uscate și Kampenhout (Brabant) pentru produse proaspete. De asemenea, a fost inițiată procedura de informare și audiere a concedierilor colective. Kuehne + Nagel vrea „să facă tot posibilul pentru a se asigura că această fază se desfășoară în cel mai bun mod posibil și în spiritul dialogului“.

Potrivit relatărilor din presă, angajaţii au reacționat extrem de furios la anunț. În consecință, după anunț, aceștia au oprit lucrul și au înființat pichete pe căile de acces spre sediul firmei. De asemenea, pompierii au fost nevoiți să se deplaseze la sediu pentru că o remorcă a fost incendiată într-un depozit.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut