Compania de logistică Kuehne+Nagel a reușit să câștige cotă de piață în transportul maritim și logistica contractuală în primele șase luni ale acestui an, în vreme ce transportul aerian a înregistrat scăderi de volum.

În primele şase luni, Grupul Kuehne+Nagel a realizat vânzări nete de 12,7 miliarde de franci elvețieni, cu un EBIT de 1.135 de milioane de franci elvețieni și un profit net de 860 de milioane de franci elvețieni. Compania a spus că boom-ul din 2021 și 2022 legat de pandemie va continua să denatureze comparația cu aceeași perioadă a anului trecut. „Într-un mediu economic slăbit, Kuehne+Nagel a făcut față cu bine tranziției de la boom-ul special cauzat de pandemie. În special în transportul maritim și logistica contractuală, am reușit să câștigăm cotă de piață și să menținem stabilă situația câștigurilor. În schimb, în transportul aerian de marfă, situația a rămas tensionată, ceea ce a dus la o scădere a volumului legată de piață. Ne-am sporit atenția pe eficiența costurilor în T2 2023, dar calea noastră strategică rămâne neschimbată. Ne concentrăm pe servicii de logistică de înaltă calitate și pe accent complet pe clienți”, a declarat Stefan Paul, CEO al Kuehne+Nagel International AG.

Cifra de afaceri netă obţinută în transport maritim a fost de 4,9 miliarde de franci elvețieni în prima jumătate a anului, iar EBIT a fost de 639 de milioane de franci elvețieni. Totodată, volumul de containere la sfârșitul lunii iunie 2023 era de 2,1 milioane TEU. Pe o piață generală care era în scădere cu aproximativ 5%, s-a câştigat cotă de piață în transportul maritim, se arată în comunicat.

În prima jumătate a anului 2023, divizia de marfă a transportului aerian a avut vânzări nete de 3,5 miliarde de franci elvețieni și un EBIT de 293 de milioane de franci elvețieni. În total, în prima jumătate a lui 2023 a fost gestionat un volum de transport aerian de 957.000 de tone.

În primele 6 luni, vânzările nete ale diviziei de transport terestru s-au ridicat la 1,9 miliarde de franci elvețieni, iar EBIT la 93 de milioane de franci elvețieni. Cu aproximativ 12 milioane de comenzi procesate, volumul a fost aproximativ la același nivel ca anul precedent.

Cu vânzări nete de 2,5 miliarde de franci elvețieni și un EBIT de 110 milioane de franci elvețieni, divizia de logistică contractuală a obținut un rezultat foarte bun în prima jumătate a anului, potrivit companiei. Unitatea de logistică contractuală a reușit să câștige cotă de piață în America de Nord în special, în sectorul farmaceutic, dar și al comerțului electronic.

FOTO: Kuehne+Nagel / Media library

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut