Autoritatea publică pentru afaceri agricole și resurse piscicole din Kuweit (PAAAFR) a interzis importurile de păsări de curte din România, Djibouti şi Mali, din cauza focarelor de gripă aviară. Săptămâna trecută a fost confirmat un focar de gripă aviară (H5N8) în România și au fost sacrificate 180.000 de păsări. Ţara noastră este unul dintre ultimele state UE care trebuie să facă față gripei aviare, însă mai există şi alte ţări care nu au eradicat de tot boala, precum Ungaria, Bulgaria, Cehia, Germania, Franța, Polonia, Danemarca, Slovacia, Belgia și Suedia.

Autoritatea kuweitiană a declarat într-un comunicat de presă, duminică, ridicarea interdicţiei de a importa păsări vii, ouă şi pui din Irlanda şi Lituania. Aceasta a afirmat că toate aceste importuri trebuie să fie supuse condițiilor stabilite de către Departamentul de Sănătate Animală și de regulamentele Organizației Mondiale pentru Sănătate Animală, în plus față de cele stabilite de regulamentele de carantină veterinară aplicate în Kuweit. De asemenea, a avertizat că orice animale importate infectate vor fi respinse, iar importatorul va suporta costurile trimiterii animalelor bolnave înapoi în ţara de import, potrivit ziarului Arab Times.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare