Deși aplicația Madrid DUM 360 este deja folosită pentru rezervarea locurilor de încărcare și descărcare în capitala spaniolă, abia de pe 5 iunie Consiliul Local va începe să sancționeze neutilizarea ei. Această aplicație, care ar fi trebuit să intre în vigoare în decembrie 2022, a fost amânată pentru 5 iunie din cauza unor probleme tehnice.

Din 5 iunie, parcările rezervate pentru încărcare și descărcare în cadrul zonei de parcare reglementată SER nu pot fi utilizate fără rezervarea prealabilă a spațiului respectiv prin intermediul aplicației. Fiecare spațiu are semnalizare specifică, un număr unic de identificare și un cod QR care permite descărcarea aplicației Madrid DUM (Distribuție Urbană de Mărfuri) 360.

 

FENADISMER recomandă deja folosirea aplicaţiei, pentru ca, din 5 iunie, să fie perfect integrată în procesele de lucru ale companiilor de transport care activează în zona de parcare reglementată pentru a încărca și descărca marfa fie în unități, fie la domiciliu.

Transportatorul care are vehicule autorizate să încarce și să descarce în Madrid 360 trebuie să-și înregistreze vehiculele în aplicație. Atunci când are nevoie, acesta face rezervarea şi va primi un „bilet virtual”, un titlu de autorizare, care va conține numărul de identificare a rezervării, ora începerii utilizării și numărul de înmatriculare a vehiculului. Biletul are o durată maximă: 45 de minute în general, care poate fi prelungită în funcție de categoria de mediu a vehiculului (până la 67 de minute pentru vehiculele ECO și 90 de minute pentru vehiculele Zero), MTMA sau caracteristicile activității pe care o desfășoară.

Utilizatorul poate cunoaște gradul de ocupare în timp real al spațiilor de încărcare și descărcare dintr-o anumită zonă și îşi poate ajusta operațiunile în funcție de asta.

Odată ce lucrarea este terminată și locul de parcare a fost părăsit, transportatorul trebuie să notifice sistemul, astfel încât spaţiul să poată fi rezervat de alți utilizatori. Oricum, biletul virtual se închide automat la expirarea timpului.

Rezervarea spațiului se poate face atunci când maşina e deja parcată sau la o distanță mai mică de 30 de metri de acesta.

În prezent, serviciul este gratuit, dar nu este exclus ca pe viitor să devină cu plată.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare