Într-o comparație europeană, combustibilul maghiar nu este scump, pentru că în ţările nordice şi vestice cu venituri mari preţurile sunt pe măsură. Însă, la nivel regional, Ungaria are unul dintre cele mai mari prețuri la benzinării, remarcă publicaţia maghiară novekedes.hu.

Dacă un litru de benzină de 95 în Ungaria costa săptămâna trecută în medie 1,63 euro, un litru de același tip de combustibil costa 1,82 EUR în Germania, 1,85 EUR în Franța, 1,88 EUR în Italia, 1,9 EUR în Elveția, 2,01 EUR în Norvegia şi Țările de Jos, în timp ce în Islanda ajunge la 2,06 EUR.

În mod similar, în cazul motorinei, țările din nord și vest sunt mai scumpe, dar este de remarcat faptul că în mai multe locuri, inclusiv în Franța și Germania, motorina este puțin mai ieftină decât benzina 95.

Într-o comparație regională, situația este însă complet diferită. Benzina 95 este doar în Austria mai scumpă decât în Ungaria, deși prețurile sunt foarte asemănătoare în Serbia și Slovacia. Cu toate acestea, prețul benzinei în celelalte țări este semnificativ mai mic.

În cazul motorinei, situația este oarecum diferită. Pe de o parte, este mai scumpă nu numai în Austria, ci și în Serbia, faţă de Ungaria, iar pe de altă parte, nu este semnificativ mai ieftină în Polonia, Slovacia și Croația. Per total, însă, în cazul motorinei, Ungaria este a treia cea mai scumpă țară din regiune. În România, benzina 95 era săptămâna trecută 1,44 euro/l, iar motorina 1,48 euro/l.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut