La presiunea făcută de ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, şi sub ameninţarea unor consecinţe precum publicarea numelor celor care nu se supun, cei mai mari 75 de producători de alimente din Franța au convenit să își reducă prețurile din iulie.

Potrivit Retail Detail, din iulie, prețurile a sute de produse alimentare ar trebui să înceapă să scadă, după ce ministrul Economiei a ajuns la un acord cu 75 de producători de alimente pentru a-și revizui prețurile. Produsele în cauză sunt alimentare – paste, carne de pasăre, cereale și ulei – ale căror prețuri internaționale de achiziție încep să scadă treptat, în urma creșterii inflației din ultimele luni. Cincisprezece producători mari, inclusiv Coca-Cola și Unilever, au convenit, de asemenea, să redeschidă negocierile cu supermarketurile privind contractele pentru 2023. Le Maire obținuse deja în martie ca supermarketurile să vândă o selecție de produse la „cel mai mic preț posibil” timp de trei luni. Toți continuă acum această inițiativă până la sfârșitul anului.

În Franța, prețurile alimentelor sunt în acest moment cu 14,1% mai mari decât în urmă cu un an.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut