Cu o creștere a vânzărilor de aproximativ 20%, până la 650 de milioane de euro, membrii Consiliului de Administrație al Grupului Lagermax, Alexander Friesz și Thomas Baumgartner, consideră 2022 un an foarte bun. Mai mult, aceştia clasifică rezultatul înregistrat anul trecut drept cel mai bun din istoria Grupului.

Alexander Friesz și Thomas Baumgartner privesc extrem de mulțumiți la ultimul exercițiu financiar, 2022. Cu 650 de milioane de euro, compania internațională de expediere și logistică și-a crescut cifra de afaceri cu aproximativ 20%, scrie Verkehr.co. „Acesta a fost cel mai bun rezultat pe care Grupul Lagermax l-a atins vreodată”, au spus aceştia. Investițiile de aproximativ 35 de milioane de euro în 2022 au fost aproape dublate față de 2021 și au vizat modernizarea parcului de camioane și proiectele de transformare digitală, pe lângă extinderile de șantier.

De asemenea, în iulie 2022, Lagermax Logistics Austria GmbH a preluat compania olandeză de logistică MOL Cargo, care, pe lângă soluțiile clasice de transport și logistică, a acumulat un mare know-how în logistica motocicletelor. „Prin această achiziție, zona logisticii vehiculelor cu două roți a fost consolidată”, spune Alexander Friesz. Preluarea are ca rezultat efecte de sinergie suplimentare în zona clasică de expediere, cum ar fi extinderea transportului terestru pentru Europa de Vest.

Anul trecut, numărul de angajați al companiei a crescut la 3.800 de angajați. Pentru anul acesta, grupul are planificate proiecte de dezvoltare care ar trebui să sprijine și succesul durabil al companiei în viitor. Accentul se pune din nou pe procesele optimizate susținute de IT și pe extinderea rețelei internaționale.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut