Lagermax Logistics Austria GmbH preia compania olandeză MOL Cargo cu efect retroactiv de la 1 iulie 2022. MOL Cargo este o companie de logistică ce a acumulat de-a lungul deceniilor, pe lângă soluțiile clasice de transport și logistică, un vast know-how în transportul de motociclete și biciclete.

Compania, cu sediul central în Tiel, o locație în portul Rotterdam și o sucursală în Gent, Belgia, are aproximativ 120 de angajați. MOL Cargo are peste 50.000 m2 de spații de depozitare și logistică și se ocupă de transporturi regulate din Europa de Vest cu propria sa flotă. „Prin această achiziție, întărim logistica vehiculelor cu două roți a Lagermax și extindem în continuare rețeaua europeană”, spune Alexander Friesz, CEO al Grupului Lagermax. „Preluarea este pasul potrivit pentru ca ambele companii să poată deservi clienții și mai bine împreună”, adaugă Crijn Mol, Managing Director al MOL Cargo.

MOL Cargo a dezvoltat un sistem de transport cu mega remorci speciale pentru logistica motocicletelor, astfel încât motocicletele şi scuterele nu mai trebuie transportate în pachete. Sistemul de economisire a spațiului permite transportul a până la 36 de motociclete sau 80 de scutere pe comandă.

MOL Cargo va rămâne deocamdată un brand puternic în logistica vehiculelor cu două roți, activând în sector încă din 1987. Acest segment de transport a crescut constant de-a lungul deceniilor și a devenit o specialitate a MOL Cargo. Compania deservește clienți cunoscuți precum Honda, Harley-Davidson, Suzuki, Kawasaki, BMW-Motorrad, BRP (Bombardier), Ducati sau Segway-Nineboot și a generat o cifră de afaceri de peste 18 milioane de euro în 2021.

Odată cu achiziția, Grupul Lagermax își extinde rețeaua de afaceri într-un total de 14 țări europene.

Cu 58 de filiale proprii în 14 țări europene, Grupul Lagermax oferă o rețea de distribuție sofisticată pentru toate cerințele clienților. Compania a generat o cifră de afaceri totală de 545 de milioane de euro în 2021 și are aproximativ 3.600 de angajați.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut