Coaliţia Grün-Schwarz, formată din conservatori şi ecologişti, vrea să introducă taxe obligatorii pentru camioane pe drumurile de stat și municipale din landul Baden-Württemberg. La încheierea negocierilor în cadrul coaliției, taxa se justifica prin faptul că vehiculele de peste 7,5 tone provoacă daune majore drumurilor pe termen lung. Până în prezent, taxa pentru camioane a existat numai pentru utilizarea autostrăzilor și drumurilor federale cu patru benzi.
Grün-Schwarz dorește să propună extinderea taxei pentru camioane la conferința miniștrilor federali și de stat pentru transporturi. Dacă nu se aprobă, noul guvern federal dorește să adopte un regulament al legii de stat în a doua jumătate a mandatului electoral și să introducă taxa înainte de sfârșitul legislaturii. Coaliția se așteaptă ca acest lucru să genereze venituri de 200 de milioane de euro, jumătate pentru stat și jumătate pentru municipalități.
Inițial, CDU respinsese extindere taxei pentru camioane din cauza protestelor venite din partea economiei. Cu toate acestea, la sfârșitul negocierilor de coaliție, toate părţile au căzut de acord.

Camera de Comerț și Industrie din Baden-Württemberg (BWIHK) a avertizat că o astfel de taxă pe drumurile de stat și municipale va încărca și dezavantaja companiile din sud-vest, pentru că în alte state federale nu există o astfel de taxă. 

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare