Lanțul Domino’s Pizza nu a suportat concurența și a părăsit Italia, potrivit Bloomberg. Pizzeria americană nu a reușit să-i atragă pe italieni, care au preferat în continuare pizzerii locali.

Domino’s Pizza s-a confruntat cu o concurență acerbă din partea pizzeriilor italiene care și-au extins serviciile de livrare de alimente în timpul pandemiei de coronavirus. În vreme ce Domino’s Pizza s-a bazat doar pe propria livrare, companiile locale au încheiat acorduri profitabile cu servicii specializate de livrare a alimentelor.

Din cauza nepopularității și a dificultăților de vânzare a produselor, lanțul de pizzerii s-a confruntat cu dificultăți financiare. Tribunalul din Milano a inițiat procedurile de închidere în aprilie 2022, în urma crizei companiei EPizza Spa, care deținea franciza în Italia.

Domino’s Pizza a funcționat în Italia timp de șapte ani și a operat 29 de locații. Lanțul ajunsese în Italia cu previziuni optimiste: o cotă de piață de 2% și 880 de restaurante până în 2030, însă situația pandemică nu a putut fi prevăzută. Evident, nimic nu împiedică acum ca brandul să fie preluat de o altă firmă, dar, deocamdată, închiderea este inevitabilă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare