Finalizând rapoartele asupra unui focar recent de cazuri de Covid-19 în China, epidemiologul șef Wu Zunyou, de la Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor, a prezis că acesta este primul din cele „trei valuri” de răspândire a virusului. Ca urmare, lanțurile de aprovizionare care se bazează pe China ar putea fi grav afectate.

Un sector care ar putea să aibă lanțurile de aprovizionare cel mai perturbate de acest focar este industria tehnologiei. După cum s-a raportat şi anterior, lanțul de aprovizionare al gigantului Apple s-a confruntat cu întârzieri în noiembrie din cauza introducerii restricțiilor de Covid-19 la fabricile Foxconn în care sunt fabricate cele mai recente iPhone-uri.

În urma protestelor personalului, care acuza că nu primește plata la timp și condițiile nesigure de muncă – acuzaţii pe care compania le neagă -, constrângerile de la fabrica principală Foxconn din Zhengzhou, Henan au fost ridicate.

Cu toate acestea, dacă previziunile lui Wu Zunyou sunt corecte și China se pregăteşte pentru o iarnă marcată de răspândirea virusului, potențialele restricții, precum și îmbolnăvirea personalului, ar putea duce la noi întârzieri în producție pentru producători precum Foxconn, care, la rândul lor, vor afecta lanțurile de aprovizionare din întreaga lume.

Conform datelor Conferinței Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD), China a avut o pondere de aproape 15% din exporturile globale în 2020, cifră care conturează mai clar modul în care focarul din China ar putea afecta lanțurile de aprovizionare la nivel global în toate sectoarele.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut