Proprietarii lanțului turc de fast-food Chitir Chicken se pregătesc să intre în Rusia şi deja au avut primele întâlniri cu mall-urile locale. Dacă părțile sunt de acord, noul brand va începe să funcționeze în 10 puncte în circa o lună.

Bulat Shakirov, șeful Asociației Centrelor Comerciale, a vorbit cu Izvestia despre această problemă. Acesta a spus că mall-urile rusești sunt pregătite să pună la dispoziția turcilor spațiile care au aparţinut reţelei McDonald’s, iar proprietarii au început negocierile pentru a rezilia contractele dacă lanțul nu va începe să funcționeze în viitorul apropiat. El a subliniat că, de îndată ce centrele comerciale vor găsi mărci alternative de produse şi servicii străine, acestea vor începe să anuleze contractele de închiriere cu alte companii care și-au oprit dezvoltarea în Federația Rusă.

Lanțul turc de fast-food Chitir Chicken, care are o rețea de franciză de 500-600 de puncte în 17 țări ale lumii, este gata să lucreze în Federația Rusă. Bulat Shakirov a precizat că în prima etapă părțile au discutat despre lansarea a 5-10 unităţi Chitir Chicken. Potrivit acestuia, accentul se pune pe Moscova, St. Petersburg, Kazan, Volgograd, Samara și Ekaterinburg. Unul dintre principalele avantaje ale rețelei este acela de a lucra cu echipamente turcești, care nu sunt supuse sancțiunilor și al căror preț nu crește semnificativ. „Săptămâna viitoare reprezentanții Chitir Chicken și managerii centrelor comerciale rusești pot semna acorduri de cooperare, precum și contracte de închiriere. Apoi, compania va avea nevoie de aproximativ 3-4 săptămâni pentru a pregăti spaţiile din Federația Rusă și a importa tot ceea ce este necesar pentru începerea activităţii”, a spus Bulat Shakirov. Uniunea și RSPP sunt pregătite să discute problema sprijinului de stat pentru compania turcă din Rusia la Ministerul Industriei şi Comerţului – taxe şi credite vamale preferenţiale şi alocarea de granturi.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare