Italia a introdus în legislaţie termenul „logistică“, printr-o modificare a Decretului-lege 36/2022. Iniţiativa, care aparţine Assologistica, a avut ca finalitate recunoaşterea oficială a activităţii de logistică. Aceasta poate avea acum și contracte specifice.

Modificarea propusă de Assologistica a fost aprobată pe 29 iunie 2022. Articolul 1677 bis – care reglementează prestarea continuă sau periodică a serviciilor – va avea acum următorul cuprins: „În cazul în care contractul are ca obiect prestarea a două sau mai multe servicii logistice referitoare la activitățile de recepție, transformare, depozitare, custodie, expediere, transfer și distribuire privind mărfurile altei persoane, regulile relative se aplică activităților de transfer al mărfurilor dintr-un loc în altul la contractul de transport, în măsura în care sunt compatibile.”

Chiar dacă nu sunt multe cuvinte, reprezentanții Assologistica amintesc că urmează un drum care a început în urmă cu șase ani și care s-a accelerat în ultimii doi. „Legiuitorul recunoaște în sfârşit existența și rolul logisticii în cadrul sistemului de coduri, acordându-i rang de contract specific în cadrul reglementării contractelor de achiziție. Acest lucru va permite o dezvoltare armonioasă și bine reglementată a activităților logistice din țara noastră, contribuind și la dezvoltarea economică și a ocupării forței de muncă”, scrie asociația într-o notă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare