Lego va investi peste un miliard de dolari în construcția unei noi fabrici în Chesterfield, Virginia. Când unitatea de producţie de 160.000 de metri pătrați va fi finalizată, va avea peste 1.760 de angajaţi.

Fabrica este proiectată pentru a funcționa fără emisii de CO2, întreg necesarul zilnic de energie fiind corelat cu producția de energie durabilă dintr-un parc solar din zonă. Designul minimizează, de asemenea, consumul de energie și utilizarea resurselor neregenerabile. „Este o nouă etapă pentru Grupul Lego. Din ce în ce mai multe familii sunt entuziasmate de construcția Lego și suntem dornici să producem piese în SUA, una dintre cele mai mari piețe ale noastre. În Virginia, putem construi un parc solar care să ne susțină ambiția în materie de durabilitate și asigurăm o conexiune bună la rețelele de distribuție din întreaga țară. Astfel, creăm şi oportunități interesante de angajare pentru oamenii din Virginia”, spune Niels B. Christiansen, CEO al Lego Group.

Construcția este programată să înceapă în toamna lui 2022, iar producția în a doua jumătate din 2025. O fabrică de ambalare temporară se va deschide în clădirile existente din apropiere în 2024, creând până la 500 de locuri de muncă.

Unitatea din Virginia va fi a șaptea fabrică a Lego Group la nivel global și a doua din America. Fabrica din Monterrey, Mexic, furnizează produse în principal în Statele Unite și este, de asemenea, extinsă și modernizată pentru a ține pasul cu cererea în creștere. „Fabricile sunt situate aproape de piețele mari, ceea ce reduce distanța de transport. Cu noua fabrică din Statele Unite și extinderea capacității din Mexic, suntem capabili să sprijinim creșterea pe termen lung în America. Suntem norocoși că am găsit o locație în care să începem rapid construcția și să creăm capacitate temporară în mai puțin de doi ani”, spune Carsten Rasmussen, director de operațiuni în Grupul Lego.

Şi fabricile Lego din Europa și China se extind, iar în decembrie 2021, grupul a anunțat planuri de a construi o nouă fabrică în Vietnam pentru a sprijini creșterea în continuare în Asia.

Grupul Lego are în prezent aproximativ 2.600 de angajați în Statele Unite, unde compania e prezentă din 1960. Sediul central din SUA este situat în Enfield, Connecticut, iar compania are 100 de magazine Lego în țară.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare