Cu o investiție de aproximativ 54 de miliarde HUF (aproape 138,3 milioane de euro), Lego va crea 300 de noi locuri de muncă în Nyíregyháza, dar va extinde şi parcul solar și va planifica un proiect geotermal, a anunțat ministrul Afacerilor Externe și Comerțului, Péter Szijjártó, la Nyíregyháza.

Compania daneză Lego Manufacturing Kft. își va extinde capacitățile de ambalare și depozitare în perioada 2023-2025 din Ungaria, investind 54 de miliarde de forinţi (circa 54 de miliarde de euro), cu o contribuţie de 4,3 miliarde HUF (11 milioane de euro) de la stat. Dezvoltarea, potrivit Infostart.hu, va crea 300 de noi locuri de muncă.

Ministrul Péter Szijjártó a evidențiat că un obiectiv important al producătorului de jucării este acela de a funcționa ecologic, așa că în viitor vor exista și investiții care vizează extinderea parcului solar și utilizarea energiei geotermale. „Până la sfârșitul acestui an, vom dubla cea mai mare sumă de investiții înregistrată vreodată. Recordul de anul trecut, de 6,5 miliarde de euro, va fi urmat de un record de 13 miliarde de euro anul acesta. Creșterea exporturilor a fost până acum de 10%, iar investițiile aduse prin sistemul de promovare a investițiilor au creat cu 50% mai multe locuri de muncă faţă de anul trecut.”

Ministrul a precizat că firmele daneze joacă un rol important în Ungaria, ele fiind printre cele mai mari douăzeci de comunități de investiții. Valoarea comerțului bilateral a crescut cu 16% anul trecut, iar până acum s-a înregistrat o creștere de peste 10% în acest an. Péter Szijjártó a spus că performanța industriei maghiare a materialelor plastice, tot datorită companiei Lego, a ajuns la 3.600 de miliarde HUF (9,2 miliarde de euro) în 2022, după o creștere de 15%, iar impulsul pare să se menţină.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut