Grevele de avertisment organizate pe 17 mai la patru dintre furnizorii de servicii logistice au afectat producția la fabrica de automobile Porsche din Leipzig. Prin aceste acţiuni, sindicatul IG Metall urmăreşte obţinerea unor creșteri salariale și o ajustare treptată a programului de lucru săptămânal la 35 de ore în sectorul logisticii contractuale.

Potrivit sindicatului, peste 300 de angajați ai companiilor Schnellecke, Rudolph, Imperial și Leadec au încetat temporar să lucreze. Drept urmare, liniile de la Porsche ar fi rămas nemișcate. O purtătoare de cuvânt a Porsche a confirmat că grevele de avertizare „au dus la restricții temporare în producție”.

Companiile oferă diverse servicii care sunt folosite de marii producători de automobile din Saxonia. Prin urmare, Porsche, BMW și VW au o responsabilitate și în disputa salarială, potrivit IG Metall. Furnizorii de servicii sunt un factor esențial în lanțul valoric al industriei auto din Germania de Est.

Sindicatul plănuiește noi greve de avertisment și acțiuni în această săptămână.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare