Leoni AG a deschis un Centru de industrializare a inovației (IIC) în orașul bavarez Kitzingen, ca parte a mișcării de abordare a mobilităţii viitoare. Centrul le va permite cercetătorilor, inginerilor și specialiștilor în producție din cadrul Leoni să fie strâns legați în efortul de a crea sistemul de cablare al viitorului pentru industria auto, a anunțat Leoni.

„Mobilitatea noastră se îndreaptă către sisteme de propulsie alternative și conducere autonomă. Este o chestiune de a controla tot mai multe funcții și date – într-un spațiu din ce în ce mai restrâns și cu o greutate din ce în ce mai mică”, a spus furnizorul german de sisteme de cablare.

Ca răspuns la provocare, Leoni a spus că dezvoltatorii săi lucrează la sisteme de cablare la scară mai mică, dar conectate inteligent în vehicule, în locul cablajului central obișnuit. „Numim această abordare arhitectura zonală”, a spus Walter Glueck, CTO al Diviziei de sisteme de cablare (WSD) al Leoni.

Sistemul îi permite producătorului să conecteze numărul tot mai mare de senzori și aplicații din mașină „într-o manieră sigură”, creând în același timp procese de producție standardizate și mai productive. „Vom sincroniza dezvoltarea produselor și proceselor în IIC-ul nostru”, a explicat Ingo Spengler, COO al lui Leoni.

Dezvoltarea „arhitecturii sistemelor de cablare zonală” va implica procese de producție mai eficiente în comparație cu sistemele de cablare convenționale, ajutate de procese de producție automatizate și de roboți colaborativi (coboți). „Această unitate de testare permite producția complet automatizată de cablaje la scară mai mică”, a spus Spengler, menționând că noua unitate va permite economii susținute prin procese de producție standardizate și timpi de accelerare scurtați.

Cu o suprafață de 3.000 de metri pătrați, ICC va conecta echipele de cercetare, dezvoltare și producție din toate unitățile Leoni din întreaga lume. Centrul va face posibilă, de asemenea, implicarea furnizorilor, clienților și universităților în proiecte.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare