Consumul de ciocolată premium își menține trendul crescător din ultimii ani, iar țara noastră intră în topul țărilor cu cel mai mare consum de ciocolată premium din Europa, conform datelor furnizate de Leonidas Ciocolată Belgiană, principal importator al brandului pe piaţa locală. Rețeaua din România a vândut peste 70 de tone de ciocolată în 2022, cu 60% mai mult față de anul precedent.

Leonidas România ocupă locul al şaselea în Europa la vânzările de ciocolată Leonidas, cu o cifră de afaceri de 2,5 milioane de euro în 2022. Astfel, piața românească devine tot mai importantă pentru compania belgiană. În ceea ce privește obiceiurile de consum, lunile februarie și martie sunt printre cele mai importante în materie de vânzări, pentru că tot mai mulți români aleg mărțisoarele dulci în locul celor clasice. Drept dovadă, doar în luna februarie a acestui an, vânzările în locațiile fizice Leonidas au crescut cu 20%, în timp ce comenzile din online au înregistrat o creștere de 45%. Acest trend crescător se va menține cel puțin la același nivel și în martie.

Referitor la preferințele românilor când vine vorba de ciocolată, lucrurile se schimbă de la an la an, iar aceștia devin tot mai deschiși spre a încerca arome noi și combinații surprinzătoare de ingrediente. În anii trecuți asocierile clasice precum ciocolata cu lapte şi cremă ganache erau preferate, dar începutul de an a venit cu o creștere a cererilor de praline deosebite, în special cu arome fructate.

Leonidas Ciocolată Belgiană, unul dintre cei doi importatori ai brandului pe piața locală, operează în prezent 11 ciocolaterii, din care 3 în management propriu şi 8 în sistem de franciză.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare