Ca urmare a desfășurării cu succes a operațiunilor în Croația, Slovenia și Serbia, Lidl ţinteşte acum noi pieţe în zonă: Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Macedonia de Nord și Kosovo, potrivit European Supermarket Magazine.

În Bosnia și Herțegovina, discounterul Lidl a început construcția unui mare centru de distribuție, de 60.000 m2, în Lepenica, lângă Sarajevo, făcând un pas cheie înainte de a începe operațiunile pe această piață. În ultimii doi ani, lanțul de supermarketuri a angajat muncitori și a căutat locații în toată țara, având în plan să deschidă magazine în localități din Bosnia și Herțegovina cu peste 30.000 de locuitori, primele locații fiind deja securizate în orașe precum Sarajevo și Bijeljina.

Deși planul inițial al Lidl era să înceapă operațiunile în Muntenegru până la sfârșitul lui 2023, acum este puțin probabil să se întâmple, din cauza dificultăților în găsirea locațiilor potrivite pentru magazine. Până acum, discounterul a reușit să securizeze trei locații: una în Nikšić și două în Podgorica.

În Macedonia de Nord, Lidl a deschis o filială locală în urmă cu doi ani și de atunci a căutat în țară potențiale locații de magazine. Recent, a anunțat că începe construcția primului său magazin în Bitola. De asemenea, a semnat un acord pentru achiziționarea centrului Mr. Bricolage – care urmează să fie primul magazin Lidl din Macedonia de Nord – din Skopski Pazar. În plus, a achiziţionat un teren de 17 ha în Gornji Konjar, lângă Kumanovo, unde intenționează să construiască un centru logistic. Neoficial, deschiderea primelor magazine în Macedonia de Nord ar fi în 2026.

În Kosovo, Lidl a început să angajeze personal pentru viitoare magazine. Anul trecut, președintele Camerei de Comerț din Kosovo, Berat Rukiqi, a confirmat că Lidl intenționează să deschidă magazine în Kosovo, adăugând că aceasta este o „veste bună” pentru economia și producătorii locali, deoarece ar permite exportul de produse locale către alte piețe Lidl.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut