Anul trecut, Lidl România împreună cu Blue River au efectuat primul transport de marfă din România cu un camion Scania 100% electric. La scurt timp, alte două camioane 100% electrice de la Mercedes-Benz Trucks și Volvo Trucks au intrat în flota de transport Blue River, cu care retailerul efectuează operațiuni logistice. În linie cu dezvoltarea sustenabilă a business-ului, Lidl România a montat şi prima stație de încărcare electrică fast charge a camioanelor, dar și prima stație CNG, ambele situate în cadrul depozitului logistic Lidl din comuna Fundeni, județul Călărași.

Lidl România face demersuri constante pentru reducerea impactului propriilor operațiuni asupra mediului, între care reorientarea transporturilor către cele mai eficiente și mai puțin poluante mijloace, introducerea unor surse de combustibili sustenabili, precum și optimizarea rutelor.

În linie cu aceste eforturi, Lidl România şi Blue River au făcut un prim pas către neutralitatea emisiilor de carbon prin lansarea unui program-pilot de mobilitate electrică în cadrul operațiunilor logistice și de transport. Astfel, în iulie 2022, cei doi parteneri, împreună cu Scania România, au efectuat primul transport de marfă cu un camion electric, în România. La scurt timp, la începutul acestui an, au fost livrate încă două noi camioane electrice: un Mercedes eActros 400 și un Volvo FH 4x2T. „Suntem conștienți de dimensiunea business-ului nostru și de faptul că activitatea de transport a are impact asupra mediului. De aceea, împreună cu partenerii noștri, căutăm să introducem soluții și măsuri de eficientizare a operațiunilor de pe lanțul de aprovizionare și distribuție, mai prietenoase cu mediul. Cele 3 camioane electrice reprezintă un pas important pentru a ne atinge obiectivele”, a declarat Cristina Hanganu, Director de Comunicare și CSR, Lidl România.

Noile camioane electrice eActros și Volvo FH, precum și camionul Scania P25 B6x2*4 BEV, sunt folosite pentru livrarea produselor către magazinele Lidl din București și împrejurimi.

În linie cu măsurile de eficientizare, odată cu inaugurarea centrului logistic Lidl din comuna Fundeni, județul Călărași, retailerul a construit și prima stație de încărcare electrică fast charge a camioanelor din cadrul unui depozit Lidl. Stația funcționează cu energie provenită de la cele 2.650 de panouri solare montate pe acoperișul depozitului și poate alimenta simultan două camioane electrice.

În acest moment, Lidl România transportă marfă către magazine cu 14 camioane CNG. În paralel, Lidl a montat o stație de gaz natural comprimat în regim propriu, care va fi dată în funcțiune în curând – prima disponibilă în cadrul unui depozit logistic din România. Ea va fi folosită exclusiv de camioanele partenerilor care transportă marfă pentru Lidl România.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare