Lidl va fi primul retailer din Germania care va folosi instrumentul Fairtrade numit Living Wage (salariu pentru trai), și va plăti o primă suplimentară de preț pentru bananele pe care le cumpără de la plantații. Astfel, compania are o contribuție decisivă în a le asigura lucrătorilor din sectorul bananelor un salariu pentru traiul minim, pe termen lung.

Cu acest nou angajament, Lidl va plăti o așa-numită diferență de salariu de trai, bazată pe un standard de referință al salariului independent pentru fiecare dintre regiunile din care cumpără banane cultivate pe plantaţii mari, care de altfel asigură circa 96% din toate bananele de pe rafturile Lidl.

Salariul de bază Fairtrade pentru plantațiile de banane, intrat în vigoare pe 1 iulie 2021, înseamnă creșteri salariale de până la 15% pentru lucrătorii de pe plantaţiile de banane. Salariul de bază Fairtrade este 70% din salariul de subzistență, așa cum este stabilit de Global Living Wage Coalition. Astfel, se asigură lucrătorilor suficientă hrană, îngrijire medicală, școală și alte lucruri esențiale pentru ei și familiile lor, plus ceva de rezervă.

Lidl va plăti diferența pentru bananele ecologice și convenționale certificate Fairtrade, precum și pentru bananele care poartă eticheta Rainforest Alliance. Potrivit Lidl, costurile suplimentare suportate nu vor fi transferate consumatorilor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare