Lidl continuă investițiile în România și inaugurează cel mai mare depozit logistic din portofoliul său, în comuna Fundeni (jud. Călărași). Noul depozit, amplasat strategic în apropierea autostrăzii A2, va deservi aprovizionarea a peste 55 de magazine din zona de sud și sud-est a țării. În plus, noua clădire se remarcă printr-o pictură murală de peste 6.000 m2, amplasată pe două dintre laturile construcției, realizată integral din vopsea ecologică Airlite care contribuie la purificarea aerului.

Cel de-al șaselea sediu regional se întinde pe o suprafață totală construită de peste 56.000 m2 și o suprafață a terenului de peste 173.000 m2, fiind astfel cel mai mare depozit din portofoliul Lidl. Amplasat în apropierea A2, depozitul logistic este important pentru eficientizarea distribuției în zona de sud și sud-est a țării, dar și pentru reducerea impactului negativ asupra mediului, generat de transportul de marfă. În plus, pentru a reduce amprenta de carbon generată de aprovizionarea magazinelor, începând cu 2021, Lidl a implementat soluția digitală de eficientizare a transportului, Quintiq. „Eficiența e parte a strategiei de business sustenabil, deci aplicăm acest principiu în toate domeniile noastre de activitate, inclusiv în expansiune și vânzări. Deschiderea depozitului din comuna Fundeni a venit ca un pas firesc, odată cu extinderea rețelei de magazine. Pentru că suntem la cel de-al șaselea depozit din portofoliu, experiența ne-a oferit ocazia să testăm și să dezvoltăm mai multe soluții care ne permit să optimizăm timpii de aprovizionare a magazinelor, să avem o și mai mare acuratețe a stocurilor și totodată să reducem amprenta de carbon generată de activitatea din depozit”, a spus Cezar Rotaru, Director Sediu Regional Fundeni, Lidl România.

Pentru a eficientiza procesul de stocare și distribuție, depozitul din Fundeni se remarcă printr-o serie de soluții și măsuri precum: sistemul ALMA – un instrument care permite gestionarea eficientă a procesului de încărcare și descărcare a camioanelor, sistemul de rafturi gravitaționale de tip PDR și un sistem LPV de rotire a paleților – o soluție de gestionare a stocurilor de produse care au termen de valabilitate scurt.

Mai mult, în cadrul noului depozit din Fundeni s-au implementat soluții alternative atât pentru economisirea energiei, cât și pentru reducerea cantității de emisii de CO2 din transport. Noul sediu regional este dotat cu 2.650 de panouri solare care produe circa 30% din cantitatea de energie destinată funcționării clădirii. În plus, centrul este dotat cu o stație de încărcare electrică pentru camioane, precum cele din flota Blue River, care vor deservi aprovizionarea magazinelor Lidl arondate acestei regiuni. Alternativ, retailerul construiește în premieră o stație de alimentare cu CNG destinată unei părţi din flota de camioane care transportă marfă pentru magazinele Lidl.

Odată cu noul centru din Fundeni, Lidl inaugurează și o pictură murală de peste 6.000 m2, amplasată pe două dintre laturile clădirii. Pictura a fost realizată de artistul Irlo, în parteneriat cu The Institute, și a fost creată integral din vopsea ecologică Airlite, care are rolul de a purifica aerul din apropierea clădirii. Astfel, această vopsea reduce poluarea din aer atunci când este expusă la lumina naturală, eliminând anual aproximativ 330 kg de oxizi de azot. Mai mult, anulează zilnic efectul a 1.294 de autoturisme Euro 6 pe benzină sau 970 Euro 6 diesel și ține locul a 240 de arbori.

Noul depozit va genera peste 250 de locuri de muncă, atât în zona operațională, cât și în cea administrativă.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut