Lidl și-a deschis primele supermarketuri în Estonia: lanțul german de discount este acum activ în toate statele baltice, deși această intrare nu a fost lipsită de lupte.

Într-o singură zi, Lidl a deschis ușile a nu mai puțin de opt magazine din Estonia. Supermarketurile s-au deschis în capitala Tallinn și în alte trei orașe, a informat ziarul german Zeit. Estonia este a 31-a țară în care Lidl a intrat pe piață.

Lidl este acum prezent în toate cele trei state baltice, după ce s-a lansat în Lituania în 2016 și Letonia în octombrie 2020. Expansiunea în Estonia este în pregătire de ani de zile: proprietarul Schwarz Group a cheltuit 80 de milioane de euro pentru lansare şi a creat peste o mie de noi locuri de muncă în țara de numai 1,2 milioane de locuitori.

Pentru Lidl, ţările baltice reprezintă o piață interesantă, deoarece rivalul Aldi nu este încă prezent acolo. În Letonia și Lituania, se spune că apariția lanțului a avut un impact mare și a pus sub presiune jucătorii tradiționali.

Şi asta după ce în urmă cu 15 ani mai avusese o încercare nereuşită: Lidl cumpărase deja proprietăți, angajase lucrători și avea planuri concrete pe masă, dar a renunţat brusc în 2006. Toate proprietățile au fost vândute din nou și angajații au fost concediați.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare