Producătorul de echipamente industriale şi de uz casnic, Liebherr, a investit 17 milioane de euro în Liebherr Concrete Technology Maritza – fabrica din Plovdiv (Bulgaria), în care va produce betoniere.

Aceasta este a treia investiție a producătorului Liebherr într-o nouă unitate de producție din Zona Economică Trakia, o zonă industrială și comercială de la periferia celui de-al doilea oraș ca mărime din Bulgaria, a declarat compania într-un comunicat citat de SeeNews.

Unitatea inaugurată vineri, 1 iulie, care ocupă o suprafață de 37.000 m2 în raza orașului și are clădiri și depozite întinse pe 12.000 m2, este deja operațională, cu un număr de 120 de angajați. „Cea de-a treia locaţie este echipată cu cele mai noi mașini de producție pentru a răspunde cererii tot mai mari din Europa pentru betoniere de calitate. Elementele produse aici sunt asamblate în fabrica din Germania şi trimise către clienții din Europa de Vest și din alte părți ale lumii. Acum, fabricile noastre din Bulgaria și Germania au o conexiune optimă”, a declarat Philipp Liebherr, unul dintre proprietarii grupului, la ceremonia de deschidere.

Liebherr este prezentă în Bulgaria de peste 20 de ani și are peste 2.500 de angajați. Aici mai deţine o fabrică pentru frigidere și congelatoare și o fabrică pentru sisteme de aer condiționat pentru transportul feroviar.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare