Regiunea italiană Liguria vrea să contracareze penuria de șoferi prin alocarea a 300.000 de euro pentru acoperirea unei părţi a costurilor obținerii permiselor de conducere C și CE și a certificatului de calificare continuă a șoferului (CPC).

Contribuția se asigură sub formă de bonuri în valoare de maximum 1.000 de euro pentru permisele de conducere și 2.000de euro pentru CPC, destinate acoperirii cheltuielilor (taxe, timbre și examene medicale) pentru susținerea cursurilor la școlile de șoferi cu sediu în Liguria. Cererile de acces la grant vor fi depuse în două perioade din martie şi aprilie. Regiunea intenționează să formeze între 180 şi 220 de șoferi.

Beneficiarii subvenţiilor sunt șomerii şi cei care doresc reconversia profesională. Davide Falteri, președintele Fai Liguria, afirmă că aceste resurse sunt o oportunitate pentru companiile din sector și pentru șomeri. „Ele devin un răspuns concret dacă sunt coordonate împreună cu acele realități care cunosc nevoile sectorului și care au o bază de date capabilă să faciliteze întâlnirea dintre cerere și ofertă și pot facilita astfel atribuirea contribuției regionale”. În acest sens, platforma digitală Global Recruitment oferă instrumentele pentru compilarea și procesarea cererii.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare