Companiile germane de logistică se confruntă cu o agravare a lipsei comenzilor, potrivit unei relatări făcute de Institutul Ifo miercuri, 8 mai. Astfel, în aprilie, 39,5% dintre companiile industriale au raportat o lipsă de comenzi, cu 3% mai multe decât în ianuarie. Și în sectorul serviciilor, ponderea a crescut de la 32,1 la 32,4%.

„Lipsa comenzilor îngreunează dezvoltarea economică în Germania. Aproape nicio industrie este cruțată”, a spus Klaus Wohlrabe, șeful sondajelor Ifo.

Potrivit Ifo, sectoarele consumatoare de energie sunt deosebit de afectate. În industria hârtiei ponderea este de 53,9%, în producția și prelucrarea metalelor de 50,6%, iar în cea chimică de 46,6%.

Dintre furnizorii de servicii, în special agențiile de personal (63,9%) au prea puține comenzi. „Dezvoltarea economică în general slabă reduce cererea de lucrători temporari”, a spus Wohlrabe. În industria de catering, 36,9% suferă de lipsa oaspeților, în industria evenimentelor proporția este de 45,5%. Industria logistică se confruntă în special cu lipsa comenzilor de transport.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut