În ultimul an, numărul şoferilor de autobuz care au plecat de la Compania de Transport Public din Budapesta (BKV) a fost constant mai mare decât numărul de persoane care au accesat astfel de posturi. Ca urmare, compania a tras un semnal de alarmă: dacă situaţia nu se schimbă, locuitorii din Budapesta se pot aștepta la autobuze care vin mai rar și sunt mai aglomerate.

Șoferii de autobuze și troleibuze din Budapesta își dau demisia din companie într-un ritm atât de mare, încât a devenit aproape imposibil ca vehiculele să respecte programul, relatează VG.hu. În mai și iunie s-a înregistrat un număr record de plecări: 48, respectiv 55 de șoferi au părăsit BKV.

Schimbările sunt sesizabile încă din 2021 – 300 de șoferi au dispărut din personalul companiei într-un an și jumătate, astfel că numărul șoferilor a scăzut acum la 2.400. Pentru o vreme, acest lucru poate fi compensat prin orele suplimentare și deducerea zilelor de odihnă, dar din cauza deficitului tot mai mare de oameni, mai devreme sau mai târziu nu va mai fi posibilă respectarea programului promis. În medie, în 50-60 de cazuri pe zi, BKV nu a putut oferi un șofer, autobuzele respective rămânând la sediu. În plus, din iulie, deficitul cronic de personal a fost agravat de vacanța de vară.

Potrivit Infostart, trei sferturi dintre șoferii plecați și-au părăsit locul de muncă în termen de cinci ani, iar un sfert dintre șoferii care au plecat și-au părăsit locul de muncă în decurs de un an.

Problema poate fi cauzată de efectul Covid, de numărul de vehicule care au nevoie de înlocuire, dar cel mai limitativ factor este salariul oferit, care ar putea fi ajutat de o creștere cu 15%.

Lipsa forței de muncă în capitala maghiară și în zona limitrofă nu se simte doar în compania de transport public, ci și la furnizorii externi de servicii ai BKV.

Potrivit conducerii BKV, fără o intervenție semnificativă, compania va putea funcționa doar cu un deficit permanent de personal, ceea ce înseamnă o deteriorare perceptibilă a serviciilor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare