Întârzierile de livrare, atribuite lipsei de șoferi de camioane din cauza Brexitului, influențează campania de vaccinare împotriva gripei din Marea Britanie, în timp ce autoritățile se tem de o răspândire puternică a gripei în această iarnă.

Programările de vaccinare au fost amânate după ce grupul Seqirus, cel mai mare furnizor din Marea Britanie de vaccinuri împotriva gripei, a anunțat întârzieri de până la două săptămâni în livrarea în Anglia și Țara Galilor, invocând „dificultăți neprevăzute legate de întârzierile în transportul rutier de mărfuri”.

Marea Britanie se confruntă cu o lipsă fără precedent de șoferi rutieri de săptămâni întregi, cauzată de exodul europenilor, influenţat de Brexit și pandemia de coronavirus.

Această lipsă de șoferi a cauzat deja probleme de aprovizionare în supermarketuri, lanțuri de fast-food sau chiar în baruri, în timp ce serviciul de sănătate publică a fost afectat de o lipsă de eprubete care a provocat anularea efectuării analizelor de sânge.

Peste 35 de milioane de oameni sunt ținta campaniei de vaccinare împotriva gripei sezoniere care va începe în septembrie, inclusiv cei cu vârsta peste 50 de ani și elevii din învățământul primar și gimnazial.

Autoritățile sanitare se tem de o epidemie puternică de gripă în această iarnă, după nivelurile scăzute de anul trecut de contaminare atribuite restricţiilor. „Știm că atunci când nivelurile de circulație a gripei sunt scăzute într-un an, avem deseori rate mari de infecție în anul următor, deci este foarte posibil să avem multe cazuri de gripă anul acesta”, a explicat profesorul Anthony Harnden, vicepreședinte al JCVI, comitetul științific care supraveghează campaniile de vaccinare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut