Există o întârziere de patru zile pentru transporturile britanice de carne către portul Rotterdam și situația tinde să devină dezastruoasă pentru companiile care folosesc această cale pentru a exporta produse perisabile pe piața UE. 

„Am avut rapoarte alarmante săptămâna aceasta din Portul Rotterdam privind întârzierile mari de camioane din cauza lipsei medicilor veterinari oficiali, ceea ce pentru mărfurile perisabile este dezastruos. În ciuda experienței de șapte luni de Brexit cu clienții UE și a familiarizării pe deplin cu noile reguli și proceduri, companiile britanice de carne sunt şi în acest moment cu aproximativ 20% mai jos în ceea ce privește afacerile“, a comentat British Meat Processors Association (BMPA).
BMPA pune acest lucru pe seama „muntelui“ birocratic, documentelor și controalelor veterinare care sunt acum necesare pentru a trimite produse de origine animală în UE și îndeamnă guvernul să ajungă la un acord veterinar cu Bruxelles. „Multe dintre dificultățile pe care le au exportatorii ar fi soluționate prin semnarea unui acord veterinar cu UE care ar elimina instantaneu cea mai mare parte a birocrației actuale. Și furnizorii noștri continentali ar trebui să aibă aceleași probleme chiar acum, dar Guvernul Marii Britanii a fost nevoit să treacă prin transporturi fără verificări, deoarece infrastructura de frontieră necesară, personalul și sistemele IT nu sunt încă în vigoare aici în Marea Britanie”, a adăugat BMPA.
O situație similară, care a provocat pierderi consistente exportatorilor britanici de carne, a fost raportată şi la începutul anului.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut