Departamentul de Migrație din Lituania a efectuat controale la o serie de companii „suspecte” de transport, scrie Logist.Today. Au fost identificate companii de tip „cutie poștală care nu au licenţe, dar angajează şoferi străini, cauzând probleme nu numai în Lituania, ci și în țările vest-europene, ale căror companii nu au șoferi de vehicule de marfă și pasageri.

La începutul lui septembrie, a avut loc o întâlnire interdepartamentală în Lituania, la care s-a discutat problema prevenirii angajării neloiale a lucrătorilor din transport. În urma schimbului de informații, Departamentul Migrație a înăsprit verificările asupra companiilor suspecte şi le-au identificat pe cele de tip „cutii poștale”, fără licențe de transport, dar care angajează șoferi străini ce au primit dreptul de a lucra în țară şi care lucrează ilegal în alte state vest-europene.

Potrivit estimărilor Departamentului de Migrație, fiecare a cincea companie din sectorul transporturilor angajează în acest fel.

Ca urmare a controalelor din septembrie, au fost luate 88 de decizii de refuzare sau modificare a permiselor de ședere temporară pentru străinii care ar fi intenționat să lucreze ca șoferi de camion în Lituania sau care au lucrat anterior ca șoferi de camion. Cea mai mare suspiciune a fost cauzată de datele furnizate de cetățeni din Bangladesh (21 de cazuri) și Belarus (15 cazuri).

În octombrie, altor 430 de străini din Bangladesh, Azerbaidjan, Turcia, Belarus, Pakistan și Tadjikistan, Uzbekistan, India și Kârgâzstan, li s-au refuzat permisele sau le-au fost modificate condițiile.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut