Filiala poloneză a companiei feroviare lituaniene LTG Cargo intenționează să-și consolideze prezența în Polonia şi să devină platformă de extindere în Europa. La începutul lui februarie, compania a anunțat o investiție de 47 de milioane de euro pe trei ani în filiala poloneză pentru a crește flota, a introduce noi servicii și a se extinde pe restul continentului.

Primele resurse vor fi dedicate achiziționării a patru locomotive electrice multisistem, care vor fi utilizate pe rețeaua poloneză, și a două locomotive diesel, care vor fi utilizate pe o porțiune neelectrificată din apropierea graniței cu Lituania. În același timp, LTG Cargo Polska va achiziționa șase seturi de vagoane pentru a transporta semiremorci și containere. În acest an, compania dorește și să crească numărul de angajați în Polonia prin angajarea a 50 de lucrători pentru diverse activități logistice. „Piața poloneză este extrem de competitivă, cu mulți operatori”, explică Eglė Šimė, șeful LTG Cargo. „Vom extinde parcul tehnic din Polonia cu achiziționarea și închirierea de material rulant. În acest fel, vom garanta viteza de dezvoltare, vom crește intensitatea călătoriilor internaționale și eficiența transportului de mărfuri. Suntem o țară de transport rutier, cu o mare pondere a mărfurilor transportate între Est și Vest. Deci, pentru a extinde serviciile feroviare în Lituania, este importantă concentrarea pe piața poloneză și astfel pe deschiderea de noi oportunități pentru clienții noștri.”

Lărgindu-și privirea către Europa, Eglė Šimė adaugă că în Occident transportul intermodal de marfă este deja foarte dezvoltat. „Vedem un potențial mare pe această piață. În următorii ani, intenționăm să începem transportul de mărfuri către terminalele intermodale din Polonia, Italia și Germania.” Pentru transportul internațional, LTG Cargo a închiriat două locomotive la jumătatea lui ianuarie, care vor fi folosite pentru a crește transportul intermodal între terminalul lituanian din Kaunas şi Olanda.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare