Lanțul israelian de supermarketuri Shufersal a instalat sistemul SaverOne pe camioanele sale de livrare pentru a rezolva problema distragerii atenției șoferului în timp ce conduce, relatează prnewswire.com. Tehnologia SaverOne împiedică șoferii să folosească aplicațiile mobile. Concret, sistemul recunoaște zona șoferului din mașină și blochează aplicațiile care îi distrag atenția, precum mesageria.

SaverOne permite însă folosirea altor aplicaţii, precum navigația, care să creeze un mediu de conducere mai sigur. „Având în vedere timpul semnificativ pe care șoferii îl petrec pe drum și modul în care se bazează pe telefoanele lor pentru a-și face treaba, aplicaţiile neesenţiale ale telefoanelor le distrag atenția. Sistemul SaverOne poate ajuta la prevenirea accidentelor”, declară Ori Gilboa, CEO al SaverOne.

Utilizarea telefonului mobil la volan este considerată una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere din întreaga lume. Potrivit Administrației Americane pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi, costul anual al accidentelor rutiere numai în SUA este de aproximativ 870 de miliarde de dolari în fiecare an, excluzând costurile asociate cu vătămări grave sau decese. Cu toate acestea, se estimează că un sfert dintre accidente implică utilizarea telefoanelor mobile în timpul conducerii.

Acesta însă nu este un caz izolat. Publicaţia Logist.Today reamintește că, încă din 2021, șoferii companiei belgiene de transport Snel Logistics Solutions nu își mai puteau folosi telefoanele la volan, funcțiile smartphone-urilor fiind blocate până când camionul se oprea complet.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut