Acest lucru a fost anunțat în Ungaria de președintele Asociației Forumului Civil Debreţin, Gondola Zsolt Zoárd, adăugând că majoritatea oamenilor consideră unitatea de producţie ca fiind periculoasă.

Din cele 4.600 de persoane chestionate, 72% nu îşi doresc fabrica de baterii. Într-un sondaj local pe internet, trei sferturi dintre respondenți au respins construcția, iar la un forum public organizat de municipalitate, peste 800 de persoane au respins investiția, potrivit Infostart.

Ca urmare, i se recomandă administrației orașului să suspende pregătirea investiției până când se va afla despre poziția locuitorilor şi prin alte forumuri publice, consultări sociale sau referendumuri locale. Apoi, pe baza acestora, să decidă dacă vor continua investiția sau a o vor opri complet. Gondola Zsolt Zoárd a remarcat: „Dacă investiția continuă, ne vom îndrepta spre o criză politică locală, pentru că nu trebuie să fii vizionar pentru a înţelege că acest lucru va pune probleme și la nivelul comunităților locale.”

László Papp (Fidesz-KDNP), primarul orașului Debrețin și experții în prevenirea dezastrelor, protecția mediului, apă și securitate, prezenți la forum, au reafirmat că investiția planificată respectă cele mai stricte reglementări oficiale din toate punctele de vedere şi „nu presupune nici risc individual, nici social”.

Oficiul Guvernamental Hajdú-Bihar va organiza și o audiere publică pe această temă pe 20 ianuarie, ca parte a procedurii de autorizare a utilizării mediului pentru viitoarea fabrică.

Levente Magyar, secretarul de stat al Ministerului Comerțului și Afacerilor Externe (KKM), anunțase pe 12 august 2022 că cea mai mare investiție din istoria Ungariei de până acum va avea loc la Debrețin, unde China Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL), cel mai mare producător de baterii din lume, va crea a doua fabrică europeană în valoare de aproximativ 7,6 miliarde de euro.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare