Webfleet a efectuat un sondaj asupra șoferilor spanioli de camionete pentru a afla provocările pe care le întâmpină în activitatea zilnică.

Găsirea locurilor de parcare este cea mai mare provocare pentru șoferii de furgonete din Spania, potrivit unui raport european realizat de Webfleet, care a intervievat peste 1.000 de șoferi de camionete. Astfel, pentru 68% dintre aceştia, găsirea locurilor de parcare este cea mai mare provocare, urmată de respectarea termenelor limită și a orelor estimate de sosire (56%). Ambuteiajele sunt următoarea problemă care le provoacă bătăi de cap (56%), urmată de comportamentul celorlalți utilizatori ai drumului (55%).

În ciuda provocărilor cu care se confruntă șoferii, satisfacția în muncă rămâne ridicată: marea majoritate sunt foarte mulțumiți sau mulțumiți de locurile lor de muncă. În Spania, 55% dintre șoferii de camionete spun că „a-mi face bine treaba” este cel mai important factor pentru ei, scrie Diario de Transporte.

Șoferii de furgonete au remarcat, de asemenea, că au acces limitat la soluții digitale concepute pentru a-i ajuta în munca de zi cu zi. Când li s-a cerut să aleagă dintr-o listă de zece variante, majoritatea șoferilor au spus că nu au acces la nicio soluție. În medie, soluțiile au fost folosite doar de o treime din eșantion. Cu toate acestea, când au fost întrebați cât de mult ar dori să folosească fiecare soluție, majoritatea au spus că o vor folosi în toate cazurile.

Acest punct este important, deoarece tehnologii precum telematica pot sprijini șoferii. Navigația profesională, formarea șoferilor prin analiza conducerii sau camerele de bord AI pot ajuta șoferii să-și facă treaba mai eficient și mai sigur.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut