Faptul că Europa a fost puternic afectată de pandemie reiese clar din reducerea pieței logisticii contractuale, cu 5,1%, ca medie a contracțiilor suferite în 29 din 31 de țări, arată Transport Intelligence. Germania a reușit să controleze eșecul pandemiei prin compensarea pierderilor din producție cu un sector puternic de retail, în vreme ce Marea Britanie a înregistrat una dintre cele rele rate de creștere, deoarece atât sectoarele de producție, cât și de retail au suferit lovituri.

Previziunile pentru 2021 arată o extindere de 4,8% pe piața europeană a logisticii contractuale, în urma semnelor timpurii de redresare manifestate către sfârșitul lui 2020.

Piața de logistică contractuală a regiunii se contractase brusc în primul semestru al anului trecut, dar îmbunătățirile au devenit vizibile în T3. Cu toate acestea, recuperarea este încă fragilă și așteptările sunt slabe pentru prima jumătate a lui 2021, în special în lumina restricțiilor continue și a numărului mare de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

Piața cel mai probabil nu se va recupera  complet  în acest an, per total previziunile arătând o scădere cu 0,5% față de 2019. Fondurile de reziliență acordate țărilor grav afectate, precum Italia, vor oferi însă un sprijin crucial în revenirea post-pandemică a economiei.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare