La mai puțin de doi ani de la ceremonia de „punere a temeliei“, noul centru logistic din Geiselwind (landul Bavaria), dedicat producătorului de articole sportive Puma, a intrat în funcțiune pe 6 aprilie 2021. Sistemul multi-channel extrem de automatizat va permite livrarea mai rapidă atât către clienții engross, cât și către consumatorii finali. BLG Logistics Group, care va angaja 350 de oameni în Geiselwind, este manager general de proiect pentru implementarea și punerea în funcțiune.

22 de kilometri de tehnologie transportoare
Pe 116.000 m2 suprafață totală și 63.000 m2 de spațiu de depozitare, au fost instalate peste 22 de kilometri de tehnologie conveioare pentru a transporta până la 74 de milioane de articole, cu 480 de echipamente tip shuttle. Mărfurile sunt depozitate în peste 700.000 de spații pentru containere. Grupul austriac TGW Logistics a furnizat tehnologia, iar BLG şi specialistul IT Körber au integrat procesele logistice în propriul WMS. Clădirea, dotată 100% cu aer condiționat, are 36 de spații de încărcare și 141 de locuri de parcare pentru camioane.
Centrul logistic a fost, de asemenea, dezvoltat în conformitate cu liniile directoare stricte impuse de nevoia de durabilitate: clădirea va fi alimentată cu electricitate verde furnizată de propriul sistem fotovoltaic. De asemenea, va utiliza un sistem de recoltare a apei de ploaie și iluminarea se va face cu LED-uri economisitoare de energie. În plus, 400 de copaci vor fi plantați pe site-ul de 116.000 m2. Toți partenerii de proiect se străduiesc acum să obţină certificarea LEED (Leadership in Energy and Environmental Design). „Faptul că inaugurăm această unitate și respectăm programul, în ciuda pandemiei, are la bază eforturile comune ale multor colegi dedicați, a căror inimă bate pentru logistică”, a declarat Frank Dreeke, președintele filialei BLG Logistics.
De acum, centrul logistic va începe treptat să funcționeze. Potrivit BLG, se așteaptă ca acest proces să fie finalizat până la sfârșitul lui 2021.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare