Situația pe piețele de gaze este tensionată. Reprezentanții industriei germane a alimentelor congelate și proaspete fac acum apel către politicieni într-o scrisoare pentru a asigura protecția aprovizionării în industrie. Motivul este a doua etapă a planului de urgență la gaz, așa-numitul nivel de alertă, pe care Ministerul Federal al Economiei l-a anunțat recent.

În ultimele săptămâni, oamenii s-au pregătit intens și pe cât posibil pentru o eventuală raționalizare a gazelor. Trecerea la alte surse de energie nu este posibilă în multe procese de producție pe termen scurt, motiv pentru care îngrijorarea cu privire la blocajele de alimentare cu gaz în companiile membre este în creștere. Prin urmare, Institutul German Frozen (Dti) și Asociația Depozitelor Frigorifice și Companiilor de Logistică Frigorifică  (VDKL), care reprezintă peste 80% din depozitele frigorifice comerciale din Germania, solicită Guvernului și Agenției Federale de Rețea să ia toate măsurile necesare pentru a asigura furnizarea industriei de produse alimentare congelate și proaspete, precum și a logisticii refrigerate și congelate, cu gaze naturale printr-o prioritizare rapidă și clară. „Companiile au nevoie de securitate în planificare. Nu ar trebui să existe diferențe între producătorii mari și mici de congelatoare, între furnizori, comercianții cu amănuntul și furnizorii de servicii. Dacă o verigă a lanțului rece eșuează, întregul lanț de aprovizionare cu alimente este în pericol.”

Potrivit celor două asociații, companiile de-a lungul întregului lanț de aprovizionare sunt relevante și trebuie incluse printre grupurile de clienți deosebit de protejate, în conformitate cu planul de urgență privitor la gaze în Germania. În caz contrar, aprovizionarea cu alimente care depind de temperatură în Germania nu ar mai fi garantată.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare