Guvernul britanic a amânat controalele asupra importurilor din UE până anul viitor, raportează Süddeutsche Zeitung; se pare că teama unui blocaj în aprovizionarea de Crăciun a fost prea mare.

Guvernul britanic este obligat să amâne introducerea controalelor la frontieră asupra importurilor de bunuri din UE până anul viitor, de teamă că Brexitul va exacerba și mai mult problemele din lanțurile de aprovizionare și că britanicii vor rămâne fără bunuri de Crăciun.

Însă ministrul David Frost nu a dat vina pe ieșirea din UE pentru acest pas, ci doar pe coronavirus. „Pandemia a avut un impact pe termen mai lung asupra companiilor, atât în Marea Britanie, cât și în UE, diferit de ceea ce se așteptau mulți observatori în martie. Companiile trebuie să se concentreze mai degrabă pe redresarea de după pandemie, în loc să fie nevoite să facă față unor noi cerințe la frontieră.“ Prin urmare, va fi stabilit un nou calendar de introducere a controalelor complete la frontieră, a mai spus David Frost.

De fapt, de la 1 octombrie, ar fi trebuit introdusă o declarație prealabilă pentru importul de alimente din UE. Acest lucru urmează să fie impus la începutul lui 2022, pentru a nu pune în pericol sezonul cumpărăturilor de Crăciun. Şi alte obstacole birocratice, care mai presus de toate înseamnă o mulțime de documente pentru companiile afectate, vor veni mai târziu, în unele cazuri de la 1 iulie 2022.

Acum, apar critici ale reprezentanților mediului de afaceri britanic. De exemplu, Federația pentru Alimente și Băuturi spune că firmele care au urmat sfatul guvernului de a se pregăti pentru controalele la frontieră vor fi acum pedepsite, iar celelalte companii, care au ignorat anunțul guvernului, vor fi recompensate.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut