Una dintre cauzele care a stat la baza succesului campaniei pentru ieșirea Marii Britanii din UE a fost propaganda împotriva imigrației. Acum, când nu mai are legături comunitare, Londra pune în aplicare un nou program de combatere a imigrației ilegale. Noile măsuri privesc şi companiile UE de transport rutier care efectuează transport către insulă și ale căror vehicule pot fi ţinta de îmbarcare pe teritoriul francez sau belgian de către migranții care doresc să intre ilegal în Marea Britanie.

Programul întărește în primul rând Forța de Frontieră, care va avea și sarcina de a controla unitățile de marfă neînsoțite atunci când ajung pe teritoriul britanic.

Londra a dublat amenda, de la 2.000 la 4.000 de lire sterline, pentru fiecare persoană clandestină găsită în interiorul unui vehicul comercial, care este plătită de șofer și de compania de transport, indiferent de nivelul de securitate implementat. În plus, a introdus o nouă penalizare pentru neasigurarea vehiculului, care poate fi emisă chiar dacă nu sunt migranți la bord. Dacă o companie acumulează mai multe sancțiuni, aceasta poate suferi o revizuire a schemei sale de acreditare. 

Asociația Fiap le recomandă transportatorilor rutieri să verifice în timp util procedurile de control și sistemele anti-intruziune, recomandând o atenție deosebită instruirii / informării şoferilor cu privire la efectuarea verificărilor după fiecare oprire și comunicarea în cazul intruziunilor detectate. 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare