Asociația Norvegiană a Proprietarilor de Camioane s-a opus planurilor autorităților de a prelungi valabilitatea permisului de conducere ucrainean pentru vehiculele grele, după cum se arată într-un mesaj publicat de serviciul de presă al Asociației Norvegiene a Proprietarilor de Camioane (NLF).

Raportul spune că Ministerul Norvegian al Transporturilor și Comunicațiilor a trimis asociației un apel prin care a solicitat comentarii asupra documentului Administrației de Stat pentru Autostrăzi (SVV) privind problema prelungirii perioadei de valabilitate a permiselor de conducere ucrainene în țară.

NLF a declarat că înțelege perfect intențiile autorităților de a atenua situația refugiaților din Ucraina, dar susține pe deplin poziția SVV și se opune prelungirii perioadei de recunoaștere a permiselor de conducere ucrainene categoriile C și C+E în Norvegia de la trei la douăsprezece luni.

Conform regulilor actuale, un permis de conducere ucrainean este valabil în Norvegia maximum trei luni. În plus, persoanele cu permis de conducere din țări din afara Spațiului Economic European (SEE) care stau temporar în Norvegia și au un permis de ședere valabil și un contract de muncă de mai mult de trei luni pot conduce în această țară timp de până la șase luni.

SVV și-a justificat poziția prin faptul că nu deține informații detaliate despre sistemul ucrainean de educație și testare privind regulile de circulație. În plus, agenția face referire la statisticile Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care arată că în Ucraina sunt de aproximativ 5 ori mai multe decese în urma accidentelor de circulație la 100.000 de locuitori decât în Norvegia.

Ca urmare, SVV propune extinderea valabilității permiselor de conducere ucrainene în Norvegia doar pentru categoria B. Cu toate acestea, agenția a decis să solicite consiliere de la asociațiile relevante cu privire la problema prelungirii valabilității permiselor de conducere din alte categorii.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare