În porturi, guvernul merge în direcția opusă solicitărilor noastre, nefavorizând deloc sectorul”, denunță Asociaţiile italiene Filt-CGIL, Fit-Cisl și Uiltrasporti. Astfel, după grevele locale, disputa capătă acum un caracter naţional, pe 17 decembrie.

„Grevă de 24 de ore pe 17 decembrie a tuturor lucrătorilor portuari, femei și bărbați” – acesta este anunțul unificat al secretarilor generali Stefano Malorgio (Filt-Cgil), Salvatore Pellecchia (Fit-Cisl) și Claudio Tarlazzi (Uiltrasporti), în ciuda dialogului deschis cu Ministerul Infrastructurii și Mobilității Durabile.

Greva națională se anunță a fi foarte populară în rândul lucrătorilor maritimi, lucrătorilor portuari și serviciilor tehnice nautice. Riscul – subliniază secretarii – este de a slăbi sistemul portuar italian, acumulând noi întârzieri, fără nicio elaborare a unui plan strategic pentru o relansare concretă a porturilor țării. „Această primă acțiune este, prin urmare, consecința logică a unei astfel de miopii. Sperăm că guvernul va regândi imediat propunerile sau vor urma alte proteste.”

Sindicatele contestă prevederea care modifică articolul 18 din Legea 84/94, permițând acumularea concesiunilor pe terminal ale acelorași activități, în același port. Lucrătorii portuari și navigatorii protestează, de asemenea, împotriva „nerespectării procedurilor care stau la baza auto-manevrării, falsificării reformei portuare și aservirii acesteia intereselor de partid”, cerând, în final, includerea muncii portuare între activitățile dure.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut