Rafinăria bulgară de petrol Lukoil Neftochim Burgas și retailerul de carburanți Lukoil Bulgaria, ambele unități ale companiei ruse Lukoil, au clasificat drept false rapoartele din presă despre lipsa așteptată de combustibil ca urmare a invaziei Ucrainei de către Rusia.

Rafinăria funcționează la capacitate maximă și nu există probleme cu aprovizionarea cu materii prime și cu livrările de combustibil către stațiile de alimentare din Bulgaria, au spus cele două companii într-un comunicat comun. “Continuăm să ne îndeplinim toate angajamentele față de partenerii noștri și de stat. Avem toate resursele necesare pentru a continua să funcționăm normal, în ciuda situației complicate”, au spus companiile.

Unele instituții locale de presă raportaseră săptămâna trecută că s-au format cozi lungi în fața benzinăriilor din țară de frica majorării preţurilor sau a unei eventuale penurii. “Panica privind carburanții este semănată în acest moment fără niciun motiv”, a declarat premierul Kiril Petkov.

Tensiunile vin pe fondul sancțiunilor impuse Rusiei de UE și SUA, din cauza războiului din Ucraina, care ar putea opri furnizarea de țiței către Lukoil Neftochim Burgas.

Potrivit informațiilor publicate de rafinăria Neftochim Burgas, la 15 km distanță de orașul de coastă Burgas se află cea mai mare întreprindere de rafinare a petrolului din peninsula Balcanică și un important furnizor de combustibili pentru piața internă a Bulgariei.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare